Dermatologie voor fysiotherapeuten

In november 2018 zal ik een 1-daagse cursus dermatologie voor fysiotherapeuten volgen. Bij deze opleiding dermatologie zullen mijn kennis en vaardigheden over huidaandoeningen vergroot worden. Het accent zal liggen op de huidafwijkingen die veel op de romp voorkomen. Het signaleren van verdachte plekjes, pluis of niet pluis, is een belangrijk doel van deze cursus. Huidkanker, onrustige moedervlekken of voorstadia van huidkanker komen veel voor en ik zou de eerste kunnen zijn die deze ontdekt.

Om te weten of iets kwaadaardig is of kan worden is ook enige kennis nodig van goedaardige plekjes. De meest voorkomende worden besproken. Daarnaast is het van belang te weten of een bepaalde huidaandoening besmettelijk is of niet. Diverse infecties op de romp, veroorzaakt door bacteriën, virussen en schimmels, worden besproken. Tenslotte wordt ook aandacht gegeven aan psoriasis en eczeem, twee veel voorkomende huidaandoeningen in de dagelijkse praktijk.

Deze opleiding helpt mij om tijdig huidafwijkingen te constateren in de praktijk (signaleren van de “rode vlaggen”) en indien nodig op tijd door te verwijzen naar de huisarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*